25.12.09

UCAPAN CHET DET


Saya ambil artikal darI blog Tun Mahadhir Mohamad.


Untuk kita fikir bersama...umno sama umno biar gadoh ....kita lihat dan fikir bersama...memang umno tak berguna...
antara yang menarik untuk kita fikir....


9. Lima tahun regim Tun Abdullah melihat keuntungan luar biasa oleh Petronas kerana tingginya harga minyak. Dalam 22 tahun Petronas yang dibayar kepada Kerajaan 126 bilion ringgit.Petronas dibayar kepada Pemerintah Tun Abdullah jumlah 270 bilion Ringgit dalam lima tahun.

10. Bagaimana menghabiskan jumlah besar ini? Hanya ada koridor kosong di mana-mana.

11. Masyarakat mempunyai hak untuk mengetahui bagaimana 270 bilion Ringgit dalam lima tahun telah dihabiskan. Apa projek telah dibiayai oleh itu. Mengapa kita harus meminjam wang dari China untuk membina Jambatan Pulau Pinang kedua?
nash


Salam Tun,


Tun,slow sedikit, jangan naik darah terlalu tinggi, nanti you sakit pula.Depa sukalah. Tun sue sahaja syaitan syaitan tu dan MalaysiaKini. Suruh Najib tubuh Royal Commission untuk mengetahui apa dah jadi dengan RM270billion semasa Rejim Pak Lah.


Kali ini BN betul betul sakit dengan pelebagai masaalah. Sekarang orang ramai tak puas hati dengan budget 2010, dikatakan pula Rosmah yang buat, kerana kebanyakan menyebelahi projek Rosmah.


DiJohor banyak markas PAS dah dibuka.Kubu BN akan hancur disana.Kita tunggu sahajalah TUN.


Teri kasih.ParpuKari Author Profile Page


Salam Ayahanda Tun!


Actually that is quite surprising, how come 270B was spent and yet we see only empty corridor? Wahai DS NAJIB, Bersihkanlah namamu dengan menyiasat perkara ini.


Saya bukan nak bodek la ayahanda ya, tetapi saya nampak merata jasa ayahanda, tetapi when comes to Pak Lah saya nampak ini:


Terlalu banyak sebab mengapa KJ perlu dihalang daripada menganggotai kabinet Datuk Seri Najib Tun Razak.


Diantaranya ialah:


1) Kita jangan menjadi Melayu yang mudah lupa. Tun Dr. Mahathir pernah menulis sajak yang bertajuk “Melayu Mudah Lupa” untuk mengingatkan orang-orang Melayu betapa pentingnya menjadi sebuah bangsa yang “tidak mudah lupa” untuk terus maju kehadapan. Apakah kita terlupa bahawa Khairy Jamaluddin, sewaktu menjadi menantu kepada Perdana Menteri kelima Malaysia, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi adalah orang yang menghantar terus passport milik PENGKHIANAT BANGSA, Anwar Ibrahim kerumahnya sebelum beliau berubat ke negara Jerman. Persoalannya, apakah kena mengena Khairy Jamaluddin dengan Anwar Ibrahim sehingga layanan kelas pertama diberikan kepada pembelot UMNO itu?


2) Isu penghantaran passport adalah bukti Khairy Jamaluddin adalah “orang” kepada Anwar Ibrahim di dalam UMNO yang bertujuan untuk mensabotaj dan menggagalkan pemerintahan Datuk Seri Najib Razak sebagai Perdana Menteri Malaysia yang keenam.


3) Siapakah yang membantu Anwar Ibrahim melalui Raja Petra Kamarudin, Editor Malaysia Today untuk terus memfitnah dan melibatkan Datuk Seri Najib Razak dan isternya Datin Seri Rosmah Mansor dalam kes kematian model Mongolia, Altantuya kalau bukan Khairy Jamaluddin?


4) Semasa menikmati kekuasaan sebagai menantu kepada PM Abdullah Badawi , isu Altantuya sememangnya digunakan oleh Khairy Jamaluddin untuk menjatuhkan Datuk Seri Najib Razak. Akan tetapi, oleh kerana tidak mendapat kerjasama daripada pasukan polis, usaha jahat beliau gagal.


5) Apakah kita mudah lupa bahawa Khairy Jamaluddin telah disabitkan dengan kesalahan “politik wang” semasa bertanding merebut jawatan Ketua Pemuda UMNO? Dia lepas dan dapat bertanding hanya kerana pada ketika itu, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi masih lagi Presiden UMNO dan Lembaga Disiplin UMNO menghormati Pak Lah dan membiarkan beiau bertanding.


6) Jika Khairy Jamaluddin masuk kedalam kabinet Datuk Seri Najib Razak, maka mudahlah beliau untuk “membocorkan” keputusan mesyuarat kabinet kepada “idola”nya Anwar Ibrahim, yang juga Ketua Pembangkang.


7) Apabila Perasuah seperti Khairy Jamaluddin dilantik bagi menganggotai kabinet, usaha Datuk Seri Najib Razak untuk membersihkan kerajaan akan menjadi sia-sia oleh kerana perasuah seperti KJ berada didalam kabinet.


8) Khairy yang gagal menjalankan tanggungjawabnya dengan baik sebagai Ketua Pemuda UMNO jika dilantik kedalam kabinet akan menyebabkan kementerian yang dijaga menjadi lemah. Dengan ini, kemnterian lemah dan Pemuda UMNO lemah. Jika Khairy tidak dilantik, hanya Pemuda UMNO yang lemah dan perkara ini boleh diselesaikan dengan menggantikan Ketua Pemuda UMNO atau melantik Datuk Razali menjadi Pemangku sebelum pemilihan yang akan datang.


9) Dengan Khairy sebagai Menteri atau Timbalan Menteri, “anjing-anjing TINGKAT EMPAT” yang telah dikeluarkan dari mengganggu pentadbiran negara akan kembali semula. Mula-mula masuk ke kementerian KJ, kemudia meresap ke kementerian lain.


10) Masuknya Khairy kedalam kabinet Datuk Seri Najib Razak akan menyebabkan UMNO berpecah lagi. Ramai ahli-ahli UMNO yang bagus akan meninggalkan parti Melayu ini oleh kerana tidak tahan dengan manusia yang bernama Khairy Jamaluddin.


Saya berbangga kerana kini telah mempunyai banyak blog yang bersatu dalam isu ini. Kita mesti terus mendesak agar Khairy Jamaluddin yang telah menyebabkan UMNO hampir hilang kuasa pada pilihanraya umum lalu tidak akan diterima untuk masuk kedalam kabinet.


Hanya desakan dan penyatuan yang boleh menyebabkan kita berjaya.


Jangan kita lupa bahawa insan yang bernama Khairy Jamaluddin ini sedang menghancurkan UMNO dari dalam. Jangan kita biarkan beliau bekerja dengan mudah. Kita harus bersatu untuk menyingkirnya!


http:parpukari.blogspot.comTiada ulasan:

RAKAN BLOGGER