27.5.13

SEJARAH TELAH MEMBUKTIKAN BAHAWA UMNO BERSEKONGKOL DGN YAHUDI SEJAK ZAMAN SEBELUM KEMERDEKAAN NEGARA LAGI

 Teuku Zacharyah Iskandar
Bila UMNO kata mereka yg memperjuangkan kemerdekaan tanah air kita ini.. maka hampir 80% golongan muda dan golongan cerdik pandai dari kalangan bangsa melayu akan bangun berdiri meminta bukti serta fakta yg kukuh siapa dia manusia2 dlm UMNO yg mempertahanankan tanah air kita dahulu..

Orang UMNO mana yg mengangkat senjata menentang penjajah..?? orang UMNO mana yg terpaksa melarikan diri ke dlm hutan dgn meninggalkan anak, isteri / suami semata2 kerana diburu oleh tentera2 british kerana dituduh sbg komunis, pemberontak dan gerakan berhaluan kiri..

Tun Mahathir dan Tunku Bedol Raman Kat mana masa tu..??
dibawah naungan British sebagai penjilat TEGAR bukan..??
Menjadi anak emas Britishkan..!!

Kenapa para pemimpin melayu yg menentang British ditangkap di bawah ISA, dibunuh dan diburu sehingga ke dlm hutan..??

Siapa yg menjadi dalang dan tali barut British serta pemberi maklumat risikan kpd pihak British tentang gerakan2 pejuang melayu tersebut sehinggakan mereka semua dijejaki dan ditangkap oleh pihak British… ??

Golongan yg menjadi " BARUA " British inilah yg pada waktu dan ketika ini dgn tidak berasa segan silu mengatakan bahawa mereka semualah yg berjuang menuntut kemerdekaan..

 Wahai sekalian Makhluk UMNO kalau kalian semua bodoh jangan pula cuba nak memperbodohkan org lain terlebih2 lagi golongan generasi muda melayu.. 

Semua org tahu yg UMNO ini dululah yg menjadi kakitangan serta mata telinga British dan bekerja dgn kerajaan British untuk mentadbir Malaya..

Huhu..!! kalau dgn Puak2 tak berpelajaran serta sengal bolehlah nak temberang….

Semua org tahu bahawasanya, orang2 UMNO nilah dahulunya yg mengampu pihak British serta menghasut dan merendah2kan org melayu dgn hasutan yang cukup popular pada masa itu..

” Macam mana org melayu nak perintah negara sendiri kalau nak buat Jarum sebatang pun tak tahu ”

Justeru itu UMNO dgn redha menerima pakai Perlembagaan Negara ciptaan Sir Load Reid ( seorang Yahudi ) hingga ke hari ini dan membakulsampahkan hukum Allah.. - bukti nyata UMNO bersekongkol dgn musuh Allah.

Ketika British memperkenalkan konsep ” Jus Soli ” iaitu menerima dan mengiktiraf 
 semua bangsa yg berada di Malaya ketika itu sebagai warga negara malaysia ( cina dan india ). 

Siapakah yg bersetuju dgn agenda yahudi tersebut..?? bukankah tangan2 UMNO yang menyambutnya dgn redha..?? walaupun ketika itu semua ulama` yg bercita-cita mendirikan daulah islamiah dalam negara kita menentang agenda Yahudi tersebut..?? Apakah UMNO masih nak menafikan segala kedurjanaan mereka ketika itu..

Tunggulah di makamah Allah di Yaumul Mahsyar nanti dan saksikanlah bagaimana Allah membentangkan segala2nya berhubung tentang peranan UMNO bersama2 Yahudi dan Nasara bersepakat merencanakan penubuhan negara proxy yahudi di Tanah Melayu ini.


 Kami merayu kepada sekelian Penyokong serta Ahli UMNO yang kononnya drpd golongan cerdik pandai melayu, silalah Tuan2 dan Puan2 senaraikan beberapa nama2 Para pejuang UMNO yg telah ditangkap serta dipenjara oleh pihak British dan telah menggadaikan nyawa mereka demi mempertahankan kesucian Agama dan Maruah bangsa Melayu..

Sila nafikan bahawa org yang merangka serta menulis Perlembagaan Negara Malaysia ( Sir Load Reid ) Bukan seorang Yahudi Laknatullah.. sehinggakan dalam frasa2 terakhir Perlembagaan Negara Yahudi sendiri menulis ” Bahawasanya selepas ini tiada sebarang Undang2, akta mahupun peraturan baharu yang boleh mengatasi segala Undang2 yang telah termaktub di dalam perlembagaan Negara baru Malaysia yang merdeka lagi berdaulat.

 * Dengan termatrinya frasa2 terakhir tersebut maka segala hukum Allah telah dipijak2 serta diinjak2 di bawah telapak kaki yahudi Laknatulullah hanya dgn kita berpegang kepada Perlembagaan Negara ciptaan yahudi tersebut.
Sila cabar fakta dan sahutlah cabaran Aku wahai panglima dan srikandi ketuanan sekular UMNO..??

Kini Generasi Muda Malaysia yang berpendidikan sudah boleh menerima kepelbagaian kaum dan budaya di dalam negara kita..

Kita cuma perlu membentuk Negara Bangsa bagi menjamin kelangsungan Bangsa Malaysia hidup bersama tanpa Prejudis dan Pembentukan Negara Islam yang merujuk Intipati Piagam Madinah bagi menjamin Hak Kesamarataan, Kesalamatan dan Berkebajikan yang mana ianya mampu menjamin kewujudan sebuah Negara Bangsa Malaysia..




30.4.13

SABAH YANG KAYA RAYA


Herman Samsudeen
Sejak menyertai Malaysia tahun 1963, Sabah tidak menikmati banyak pembangunan walaupun negeri berkenaan adalah antara yg terkaya dengan hasil bumi dan antara negeri yang terbesar di Malaysia. Di mana silapnya. Kemasukkan Umno ke Sabah hanya menambah luka dan menjadikan Sabah menerima lebih banyak kerugian dimana Yayasan Sabah yang selama ini menjadi penyumbang besar kepada kebajikan rakyat termasuk bantuan penuh di Sekolah2 dikawal oleh Kerajaan Negeri yg dimonopoli Umno. Dana besar milik Yayasan Sabah dipergunakan utk membantu dana Umno-BN di Semenanjung......

Ingat lagi, masa sekolah rendah dulu....anak2 Sabah hanya perlu daftar dan hadir ke sekolah, kerana Yayasan Sabah telah mbekalkan pakaian, kasut, buku2 termasuk alat tulis, minuman dan lain2. Tapi bila Umno masuk Sabah, ke semua bantuan ini dihadkan...dan akhirnya dikurangkan.

Kini Sabah perlukan kepimpinan Politik Baru.....supaya hasil Minyak, Balak, dan lain2 dpt dipertingkatkan dan diberikan semula kepada rakyat.

p/s
Syed Abdullah Syed Hashim Memang  akui. Keadaan Sekolah Kebangsaan Kalabakan, Tawau pada masa ini sama keadaannya dengan tahun 1989. Pertama kali aku ke sana 1989 dan kali kedua pada tahun 2006 dan aku termangu melihat keadaan sekolah yang tidak berubah. Apakan daya aku bukan wira hanya seorang hamba

RAKAN BLOGGER