18.10.10

JOM KITA BAKAR AKBAR

Tindakan Pemuda UMNO Membakar Akhbar Sinar Harian Adalah Satu Perbuatan Bodoh Yang Paling Biadap Terhadap "Media Bebas" Itu Sebenarnya !!


Kami sungguh terkejut melihat tindakan Pemuda UMNO yang bertindak membakar akhbar Sinar Harian baru-baru ini. Satu tindakan "bodoh dan biadap" akibat rasa tidak puas hati itu yang dikatakan berpunca daripada artikel "Mahligai Kandang Kambing" yang dilaporkan akhbar itu bertarikh 8 Oktober lalu. Laporan mengenai kedaifan seorang pemuda bersama isteri dan tujuh anaknya diKampung Ulu Luit, Maran dikatakan menyebabkan Pemuda UMNO cawangan itu "melenting dan tidak keruan". Sebelum ini, kami pernah mengkritik dan mempertikaikan peranan salah seorang wartawan Sinar Harian Maran yang dikenali sebagai "Liza" yang banyak menyiarkan artikel yang "berat sebelah". Terguran kami berasaskan, beliau tidak layak menjadi wartawan Sinar kerana dalam masa yang sama terlibat sebagai "orang kuat" Puteri UMNO Bahagian Maran. Teguran tersebut dipanjangkan kepada pihak atasan dan difahamkan beliau sudah mengundur diri bagi menyambung pelajarannya. Sangkaan kami, Sinar Harian Maran banyak berpihak kepada UMNO dalam penyiaran beritanya. Kini, sudah terbalik apabila timbul isu di Kampung Ulu Luit itu. Pemuda UMNO cawangan terbabit pula menuduh Sinar Harian "tali barut PKR". Soalnya sekarang, benarkah Sinar Harian itu tali barut parti-parti tertentu?. Atau memang ia neutral.

Kah.Kah.....kah....kakh...kah....kah....kakh...kah....esok kita bakar utusan Kah.....kah....kakh.. .kah Kah.....kah....kakh...kah
Kah.....kah....kakh...kah lusa kita bakar b.harian.. Kah.....kah....kakh...kah
Kah.....kah....kakh...kah tulat kita bakar umno Kah.....kah....kakh...kah

Tiada ulasan:

RAKAN BLOGGER