11.12.08

....??????? Ye..! Ke..?

Copy dari Jerit
SUHAKAM: "Negara lain akan ketawakan Malaysia kerana tidak benarkan berbasikal"
Written by Administrator
Thursday, 11 December 2008


Today is World Human Rights Day. Its been 60 years since the United Nation Declaration of Human Rights was drawn up and Malaysia is also a signatory to it. But then the rights of Malaysians are continously violated by the government and its agencies.

Today is also the 8th day of the JERIT Bicycle Campaign. It also the 8th day of police harrasment and arrests of JERIT activists. fed up with this situation , JERIT today went to make a complain in SUHAKAM on the continoues harrasment and torture done by police since the campaign started on 3rd December 2008.
Last Updated ( Thursday, 11 December 2008 )
Baca Lagi...
MEMORANDUM SUHAKAM: ADUAN TERHADAP POLIS YANG INTIMIDASI KONVOI JERIT
Written by Administrator
Wednesday, 10 December 2008
Kempen 'Rakyat Pengayuh Perubahan' telah dilancarkan dengan rasminya oleh YAB Dato'Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahin pada 29hb.November,2008 di Stadium Melawati . Kempen ini mendapat sokongan Kerajaan Negeri Selangor ,Perak ,Kedah dan Pulau Pinang . Di utara kempen telah bermula dari Pejabat Menteri Besar Kedah pada 3hb.Disember dan di Johor pula pada 6hb.Disember,2008.
Ramai Ahli Parlimen dan ADUN menyokong kempen ini dan telah memberi sumbangan untuk kempen ini. Bukan itu sahaja, tiga orang ADUN Selangor akan menyambut konvoi basikal ini kelak. YB Gan Pei Nei ( ADUN Rawang),YB Dr.Nasir Hashim( ADUN Kota Damansara) dan YB Haniza Mohd Talha ( ADUN Taman Medan ) akan menyambut dan mengadakan majlis untuk para konvoi kempen basikal JERIT .

Tiada ulasan:

RAKAN BLOGGER